BLUEBERRY VANILLA APPLESAUCE


Homëmadë applësaucë is ëasy to makë, but it's a bit of a procëss, ëspëcially all that pëëling. I'm gënërally not a fan of such tëdious tasks, but it's worth thë ëffort hërë to achiëvë a vëlvëty, luxurious tëxturë. Usë a variëty of applës for thë right balancë bëtwëën swëët and tart, wild bluëbërriës for intënsë flavor and color, and just a touch of vanilla and swëëtënër for flavor that truly pops.

Purëë thë finishëd bluëbërry applësaucë to your dësirëd tëxturë, anywhërë from supër chunky to ultra smooth. ënjoy it as-is for a hëalthy snack lovëd by all agës, mix into grëëk yogurt for an antioxidant packëd brëakfast, or sërvë ovër icë crëam - warmëd up and thinnëd just a bit, it's an amazing sugar frëë coulis substitutë.


Ingrëdiënts

  • 4 lb applës pëëlëd, quartërëd, and dicëd
  • 3 c frozën wild bluëbërriës
  • 1/4 c coconut sugar
  • 1/4 c watër
  • 1 lëmon zëstëd and juicëd about 2 tbsp lëmon juicë
  • 1 tsp vanilla
  • 1/4 tsp pink himalayan sëa salt

Instructions

  1. Prëparë thë applës. Pëël ëach applë, thën quartër, rëmovë thë corë, and dicëd into chunks.
  2. Placë thë applës into a colandër and rinsë undër cold watër.
  3. Placë thë applës into a 6-quart dutch ovën or pot. Add thë bluëbërriës, coconut sugar, watër, lëmon zëst, lëmon juicë, vanilla, and salt. Stir. 
  4. Placë ovër mëdium high and hëat until thë liquid starts bubbling. Covër, rëducë hëat to mëdium low, and simmër, stirring occasionally, until thë applës arë vëry soft and can bë ëasily crushëd with thë tinës of a fork, 20-25 minutës. 
  5. ...........
  6. ....................

Full Recipe >> oursaltykitchen.com

0 Response to "BLUEBERRY VANILLA APPLESAUCE"

Posting Komentar