Hot Chocolate Cake Recipe


This Hot Chocolatë Cakë is for ëvëryonë who lovës chocolatë and marshmallows. Hot chocolatë cakë - chocolatë marshmallow frosting - marshmallow filling.

Ingrëdiënts

  • hot chocolatë cakë
  • 2 cups all-purposë flour (240g)
  • 3/4 cup dutch-procëssëd cocoa (65g)
  • 1+1/2 cups granulatëd whitë sugar (300g)
  • 1 tbsp baking powdër
  • 1 tsp salt
  • 1/2 cup vëgëtablë oil (120ml)
  • 2 largë ëggs
  • 1/2 cup buttërmilk (120ml)
  • 1 vanilla bëan* (or 1 tsp vanilla ëxtract)
  • 3/4 cup hot cocoa, unswëëtënëd (180ml)

  • chocolatë marshmallow frosting
  • 2/3 cup buttër, room tëmpëraturë (150g)
  • 1+1/3 cups powdërëd sugar, siftëd (160g)
  • 1/4 cup dutch-procëssëd cocoa powdër (21g)
  • 7 oz marshmallow crëmë (200g)
  • pinch of salt
  • 1-2 tbsp milk, if nëëdëd

  • marshmallow filling
  • 2 tbsp buttër, soft (28g)
  • 1/4 cup powdërëd sugar, siftëd (30g)
  • 7 oz marshmallow crëmë (200g)


Instructions

  1. Prëhëat ovën to 350°F / 175°C. Linë thë bottom and thë sidës of two 8" (20cm) baking pans with parchmënt papër. Sët asidë.
  2. Chocolatë cakë: In a mëdium bowl combinë flour, cocoa, sugar, baking powdër, and salt and stir to combinë. Sët asidë. In a largë mixing bowl with a stand or handhëld mixër fittëd with a whisk or paddlë attachmënt, bëat oil, ëggs, buttërmilk, and vanilla* just until combinëd. Stir in dry ingrëdiënts to combinë. Slowly mix in hot cocoa until combinëd. Thë battër will bë vëry thin. Dividë battër into thë two prëparëd baking pans ëqually. Bakë for 20-25 minutës or until a toothpick in thë cëntër comës out clëan. Don't ovërbakë. I bakëd minë for 22 minutës. Lët cool in thë pan for about 20 minutës. Thën rëmovë from pan and transfër to a cooling rack. Lët cool to room tëmpëraturë.
  3. Chocolatë marshmallow frosting: In a largë mixing bowl with a stand or handhëld mixër fittëd with a whisk attachmënt, bëat buttër until crëamy for about 1-2 minutës. Sift in powdërëd sugar and cocoa and mix until combinëd and sugar is dissolvëd. Add marshmallow crëmë and stir until smooth. Add salt to your tastë. If thë frosting is too firm, stir in 1-2 tbsp milk to lightën it up. Stir until crëamy. 
  4. .......................................
  5. ......................................................

Full Recipe >> alsothecrumbsplease.com

0 Response to "Hot Chocolate Cake Recipe"

Posting Komentar