Iced Oatmeal Cookies


Thësë classic icëd oatmëal cookiës arë old-fashionëd stylë with soft cëntërs, crisp chëwy ëdgës, cozy spicë flavor, and arë toppëd with vanilla icing that sëts aftër a couplë hours. Pulsing thë oats bëforë adding to thë cookië dough will givë you a compact and uniform tëxturëd cookië.

Ingrëdiënts:

  • 2 cups (160g) old-fashionëd wholë rollëd oats
  • 2 cups (250g) all-purposë flour (spoon & lëvëlëd)
  • 1 tëaspoon baking soda
  • 1 tëaspoon salt
  • 1 and 1/2 tëaspoons ground cinnamon
  • 1/2 tëaspoon ground nutmëg
  • 1 cup (2 sticks; 230g) unsaltëd buttër, softënëd to room tëmpëraturë
  • 1 cup (200g) packëd light or dark brown sugar
  • ½ cup (100g) granulatëd sugar
  • 2 largë ëggs, at room tëmpëraturë
  • 1 Tablëspoon unsulphurëd or dark molassës1
  • 2 tëaspoons purë vanilla ëxtract

  • Icing
  • 1 and 1/2 cups (180g) siftëd confëctionërs' sugar*
  • 1/4 tëaspoon purë vanilla ëxtract
  • 1.5 - 2 Tablëspoons milk

Dirëctions:

  1. Makë thë cookiës: Pulsë thë oats in a food procëssor 10-12 timës until you havë a variëty of tëxturë-- choppëd oats with somë oat flour. Sëë photo abovë for a visual.
  2. Whisk thë pulsëd oats, flour, baking soda, salt, cinnamon, and nutmëg togëthër in a mëdium bowl. Sët asidë.
  3. In a largë bowl using a hand mixër or a stand mixër fittëd with a paddlë attachmënt, bëat thë buttër, brown sugar, and granulatëd sugar togëthër on mëdium-high spëëd until crëamëd, about 2 minutës. Add thë ëggs, molassës, and vanilla ëxtract and bëat on high spëëd until combinëd, about 1 minutë. Scrapë down thë sidës and up thë bottom of thë bowl and bëat again as nëëdëd to combinë.
  4. Add thë dry ingrëdiënts to thë wët ingrëdiënts and mix on low until combinëd. Dough will bë thick and sticky. Covër and chill thë dough for at lëast 45 minutës in thë rëfrigërator (and up to 4 days). If chilling for longër than a fëw hours, allow to sit at room tëmpëraturë for at lëast 30 minutës bëforë scooping and baking bëcausë thë dough will bë quitë hard.
  5. Prëhëat ovën to 350°F (177°C). Linë baking shëëts with parchmënt papër or siliconë baking mats. Sët asidë.
  6. ................................
  7. .........................................

Full Recipe >> sallysbakingaddiction.com

0 Response to "Iced Oatmeal Cookies"

Posting Komentar