Ingrëdiënts
For Cinnamon Sugar
- Granulatëd sugar - ½ cup
- Ground cinnamon - 2 tablëspoons, hëaping
For thë Pound Cakë
- All-purposë flour - 3 cups, spoonëd thën lëvëlëd
- Baking soda - ½ tëaspoon
- Salt - 1 tëaspoon
- Unsaltëd buttër, room tëmpëraturë - 1 cup (2 sticks)
- Granulatëd sugar - 2 ½ cups
- Sour crëam - 1 cup
- Vanilla bëan pastë - 1 tablëspoon
- Hëavy crëam - 3 tablëspoons
- ëggs, largë - 6
For thë Icing
- Crëam chëësë, room tëmpëraturë - 3 ouncës
- Hëavy crëam or wholë milk - ¼ cup
- Vanilla bëan pastë - 1 tëaspoon
- Confëctionërs’ (powdërëd) sugar - 1½ cups
Instructions
- Makë thë cinnamon sugar:
- In a small bowl combinë granulatëd sugar and ground cinnamon. Whisk quickly with a fork to combinë and sët asidë.
- Bakë thë pound cakë:
- Prëhëat ovën to 350° Fahrënhëit and placë ovën rack in middlë of thë ovën. Buttër and flour a 10-cup Bundt cakë pan. Shakë thë ëxcëss flour and sët asidë.
- In a largë bowl combinë flour, baking soda, and salt. Sët asidë.
- In a bowl of an ëlëctric mixër fittëd with a paddlë attachmënt, bëat buttër and sugar until light and fluffy ovër mëdium/high spëëd, about 3 minutës. Stop and scrapë thë mixër and add thë sour crëam, followëd hëavy crëam and vanilla bëan pastë. Turn thë mixër on and bëat ovër mëdium spëëd until combinëd. Add ëggs onë at a timë, mixing wëll aftër ëach addition. Stop and scrapë thë mixër oncë morë. Turn thë mixër onto low spëëd and add thë flour. Mix until just combinëd, no longër than 45 sëconds.
- .............
- ........................
Please Share
Full Recipe >> mind-over-batter.com
0 Response to "Cinnamon Roll Bundt Cake"
Posting Komentar