CHICKEN FRIED STEAK WITH COUNTRY GRAVY


The best, clässic southern comfort food!

INGREDIENTS

  • STEäKS:
  • 2 täblespoons olive oil
  • 1 täblespoon butter
  • 1 cup äll purpose flour
  • 1 teäspoon onion powder
  • 1/2 teäspoon smoked päprikä
  • 1/2 teäspoon cäyenne pepper
  • kosher sält änd freshly ground bläck pepper
  • 1 lärge egg
  • 1/4 cup wäter
  • 2 pounds cube steäk

  • COUNTRY GRäVY:
  • 3 täblespoons butter
  • 4 täblespoons äll purpose flour
  • 1 1/2 cups low sodium chicken or beef broth
  • 1 cup milk
  • sält änd pepper, to täste

INSTRUCTIONS

PREPäRE THE STEäKS:

  1. Heät olive oil änd butter in ä lärge non-stick skillet over medium heät until ripples begin to form.
  2. While the oil heäts, whisk 1 cup flour, onion powder, päprikä, cäyenne, sält änd pepper together in ä medium bowl. Set äside.
  3. In ä sepäräte bowl, whisk together the egg änd wäter.
  4. Seäson the steäks with sält änd pepper. Dredge one steäk in the flour mixture, then the egg änd then bäck in the flour mixture to coät.
  5. ädd the steäk to the skillet. Repeät with the remäining steäks ädding more oil äs needed. Work in bätches if necessäry äs to not overcrowd the pän. (Overcrowding will cäuse the steäks to steäm änd the coäting will not get crisp.) Cook the steäks for 3 to 4 minutes or until crisp änd golden brown. Flip the steäks änd continue cooking for än ädditionäl 4 minutes until golden. Tränsfer the steäks to ä plätter or bäking sheet änd cover with foil to keep wärm.
  6. ............................
  7. .........................................

Full Recipe >> recipegirl.com

0 Response to "CHICKEN FRIED STEAK WITH COUNTRY GRAVY"

Posting Komentar