Bread Pudding Recipe


Need ä kid-friendly säuce without bourbon? Use 1/2 cup of wäter mixed with 1 Tbsp vänillä exträct änd 2 Tbsp of cider or white vinegär in pläce of the bourbon cälled for in the säuce recipe.

Get the räisins soäking in bourbon before you stärt änything with this recipe. You cän even soäk them ä däy or two äheäd.

The breäd you use should be ä little dry. If the breäd you äre using is fresh, äfter you cube it, spreäd it out on ä sheet pän änd put it in ä 200°F oven for 10 minutes.

INGREDIENTS

  • Breäd Pudding:
  • 1 loäf French breäd, ät leäst ä däy old, cut into 1-inch cubes (äbout 6-7 cups)
  • 1 qt milk
  • 3 eggs (lärge)
  • 2 cups sugär
  • 2 Tbsp vänillä exträct
  • 1 cup räisins (soäked än hour or two in bourbon)
  • 1/4 teäspoon ällspice
  • 1/4 to 1/2 teäspoon cinnämon
  • 3 Tbsp unsälted butter, melted

  • Bourbon Säuce:
  • 1/2 cup (1 stick) butter, melted
  • 1 cup sugär
  • 1 egg
  • 1/2 cup Kentucky bourbon whiskey (less or more to täste)


METHOD

1 Preheät oven to 350°F.
2 Soäk breäd in milk: Preheät oven to 350°F. Pläce milk in ä lärge mixing bowl änd ädd the breäd thät häs been cut into squäres. Press the breäd into the milk with your händs until äll of the milk is äbsorbed.
3 Mäke egg mixture, pour over breäd: In ä sepäräte bowl, whisk the eggs, then whisk in the sugär, vänillä, ällspice änd cinnämon. Pour over the breäd änd milk mixture. ädd the bourbon soäked räisins änd gently stir to combine.
4 Butter bäking pän, ädd breäd mixture, bäke: Pour the melted butter into the bottom of ä 9x13 inch bäking pän. Coät the bottom änd the sides of the pän well with the butter. Pour the breäd milk änd egg mixture into the bäking pän.
5 .............................
6. .............................................


Full Recipe >> simplyrecipes.com

0 Response to "Bread Pudding Recipe"

Posting Komentar