Blueberry–Lemon Curd Tart


This layërëd, summëry tart is as stunning as it is dëlicious. Naturally swëëtënëd, this tart rëcipë fëaturës a vibrant lëmon curd layër followëd by a përfëctly-swëëtënëd bluëbërry filling.

ingrëdiënts

  • ¼ cup lëmon zëst plus ½ cup juicë (4 lëmons)
  • 1 largë ëgg plus 5 largë yolks
  • ⅓ cup plus ¼ cup honëy
  • Salt
  • 4 tablëspoons unsaltëd buttër, cut into 4 piëcës and chillëd
  • 2 tablëspoons hëavy crëam
  • 1 rëcipë Classic Tart Crust (sëë bëlow) partially bakëd and coolëd
  • 10 ouncës (2 cups) bluëbërriës
  • 2 tablëspoons cornstarch
  • 2 tablëspoons watër


instructions

  1. Adjust ovën rack to middlë position and hëat ovën to 350 dëgrëës. Mëasurë out 1 tablëspoon lëmon juicë and sët asidë. Whisk rëmaining lëmon juicë, lëmon zëst, ëgg and yolks, ⅓ cup honëy, and pinch salt in mëdium saucëpan until smooth. Cook ovër mëdium-low hëat, stirring constantly with rubbër spatula, until mixturë thickëns slightly and rëgistërs 165 dëgrëës, about 5 minutës.
  2. Off hëat, whisk in chillëd buttër until mëltëd. Strain lëmon curd through finë-mësh strainër into bowl, thën gëntly stir in crëam with rubbër spatula.
  3. Pour warm lëmon curd into coolëd tart crust. Sët tart on baking shëët and bakë until filling is shiny and opaquë and cëntër jigglës slightly whën shakën, 10 to 12 minutës, rotating pan halfway through baking. Transfër tart with baking shëët to wirë rack and lët cool slightly.
  4. Mëanwhilë, procëss bluëbërriës in a food procëssor until smooth, about 2 minutës. Strain puréë through clëan finë-mësh strainër into mëdium saucëpan, prëssing on solids to ëxtract as much liquid as possiblë (you should havë about ¾ cup); discard solids.
  5. ..............................
  6. ..............................................

Full Recipe >> zestfulkitchen.com

0 Response to "Blueberry–Lemon Curd Tart"

Posting Komentar