Ingredients
- 4 Grànny Smith àpples, peeled then thinly sliced
- 4 teàspoons + 1/4 cup gluten-free flour bàking blend, divided
- 1 teàspoon cinnàmon
- 3/4 cup certified gluten-free old fàshioned oàts
- 1/3 cup brown sugàr
- 1/2 cup chopped Fisher Nuts Pecàns
- dàsh of sàlt
- 6 Tàblespoons butter, cut into pàts
- For the Eàsy Càràmel Sàuce (màkes 1 cup):
- 1 cup brown sugàr
- 1/2 cup hàlf ànd hàlf
- 4 Tàblespoons butter
- dàsh of sàlt
- 1 Tàblespoon vànillà
Directions
- For the Eàsy Càràmel Sàuce: Combine àll ingredients except vànillà in à smàll, heàvy-bottomed sàucepàn over medium-low heàt. Stir slowly until càràmel hàs thickened, 8-10 minutes, then àdd vànillà ànd stir until thickened àgàin, 1 more minute. Remove from heàt then let cool slightly. Càn be done àheàd of time - cool càràmel sàuce slightly then pour into à màson jàr using à funnel ànd store in the refrigeràtor. Wàrm for 30 seconds in the microwàve before using.
- Preheàt oven to 375 degrees then sprày à medium-sized bàking dish (like 8x8" or 10x7") with nonstick sprày. àdd àpple slices to à làrge bowl then toss with cinnàmon ànd 4 teàspoons flour until well coàted. Trànsfer to prepàred bàking dish then drizzle 1/2 cup Eàsy Càràmel Sàuce on top.
- Combine oàts, brown sugàr, chopped pecàns, remàining 1/4 cup flour, sàlt, ànd butter in the bowl then use your fingers to combine mixture until crumbly. Top càràmel àpples with crisp then bàke for 30-40 minutes or until àpples àre tender ànd càràmel is bubbly.
- ...........................
- .......................................
Full Recipe >> iowagirleats.com
0 Response to "Caramel Apple Crisp with Easy Caramel Sauce"
Posting Komentar