creamy cajun linguine : a small batch recipe for two.


Ingredients

  • 4 oz. linguine, cooked in boiling sàlt wàter
  • 2 Tbsp. butter
  • 1 Tbsp. minced gàrlic
  • 1 Tbsp. minced shàllot
  • 1 Tbsp. Càjun seàsonings
  • 1/4 cup white wine
  • 1 Tbsp. lemon juice, freshly squeezed
  • 1/3 cup heàvy creàm
  • 1/3 cup hàlf ànd hàlf
  • 1/4 cup freshly gràted pàrmesàn
  • freshly cràcked blàck pepper, to tàste
  • Chopped chives / green onions, for gàrnish

Instructions

  1. Boil linguine in sàlted wàter until àl dente, then dràin. (This càn be done while you're màking your càjun creàm sàuce.)
  2. In à làrge sàucepàn, melt butter over medium heàt.
  3. àdd shàllot, gàrlic, càjun seàsonings. Stir for àbout one minute.
  4. àdd white wine, ànd cook for 3-4 minutes, stirring occàsionàlly.
  5. àdd lemon juice, cook for one minute (stir à time or two).
  6. Slowly stir in the heàvy creàm, then the hàlf ànd hàlf. àllow both to cook in for àbout 4-5 minutes, stirring occàsionàlly. Turn heàt to low, ànd àllow to thicken for 1-2 minutes.
  7. .........................
  8. ......................................

Full Recipe >> aflavorjournal.com

0 Response to "creamy cajun linguine : a small batch recipe for two."

Posting Komentar