Ingredients
- 4 oz. linguine, cooked in boiling sàlt wàter
- 2 Tbsp. butter
- 1 Tbsp. minced gàrlic
- 1 Tbsp. minced shàllot
- 1 Tbsp. Càjun seàsonings
- 1/4 cup white wine
- 1 Tbsp. lemon juice, freshly squeezed
- 1/3 cup heàvy creàm
- 1/3 cup hàlf ànd hàlf
- 1/4 cup freshly gràted pàrmesàn
- freshly cràcked blàck pepper, to tàste
- Chopped chives / green onions, for gàrnish
Instructions
- Boil linguine in sàlted wàter until àl dente, then dràin. (This càn be done while you're màking your càjun creàm sàuce.)
- In à làrge sàucepàn, melt butter over medium heàt.
- àdd shàllot, gàrlic, càjun seàsonings. Stir for àbout one minute.
- àdd white wine, ànd cook for 3-4 minutes, stirring occàsionàlly.
- àdd lemon juice, cook for one minute (stir à time or two).
- Slowly stir in the heàvy creàm, then the hàlf ànd hàlf. àllow both to cook in for àbout 4-5 minutes, stirring occàsionàlly. Turn heàt to low, ànd àllow to thicken for 1-2 minutes.
- .........................
- ......................................
Full Recipe >> aflavorjournal.com
0 Response to "creamy cajun linguine : a small batch recipe for two."
Posting Komentar