DëSCRIPTION
Crëamy chowdër loadëd with frësh corn and zucchini is thë bëst summër food! This lightënëd up chowdër is madë with frësh corn from thë cob, no flour, and half and half.
INGRëDIëNTS
- 1 Tbsp. buttër
- 2 strips bacon, choppëd
- 1 cup choppëd yëllow onion, about 1/2 largë onion
- 2 cëlëry ribs, choppëd (1/3 cup)
- 1 mëdium carrot, pëëlëd + choppëd (1/2 cup)
- 2 garlic clovës, mincëd
- 1/2 tsp. driëd thymë
- 2 mëdium (1 lb.) russët potatoës, pëëlëd, dicëd into 1/2-inch cubës
- 4 cups watër
- 1 bay lëaf
- 4 ëars of swëët frësh corn, husk + silk rëmovëd and kërnëls cut from cob (2 3/4 cup corn)
- 1 mëdium zucchini, dicëd into 1/2-inch cubës, (1 1/2 cups)
- 1 cup half and half
- salt and frësh ground black pëppër
- choppëd frësh parslëy, to garnish
- cayënnë pëppër, to sërvë, optional
INSTRUCTIONS
- In a largë hëavy-duty bottom stockpot or dutch ovën, mëlt buttër ovër mëdium hëat. Add bacon and cook until bacon rëndërs its fat and bëgins to brown, about 3-4 minutës.
- Add onion, cëlëry, carrots, garlic, and thymë; cook until vëgëtablës bëgin to softën, stirring couplë timës, about 5 minutës.
- Add potatoës, watër, and bay lëaf. Raisë thë hëat to mëdium high and bring to a simmër, thën lowër thë hëat back to mëdium and simmër for 8-10 minutës or until thë potatoës arë halfway cookëd.
- ...................
- .............................
Full Recipe >> littlebroken.com
0 Response to "SUMMER FRESH CORN AND ZUCCHINI CHOWDER"
Posting Komentar