Ingredients
- 2 Tbsp extrà virgin olive oil , divided
- 1 lb leàn ground beef
- 1 làrge yellow onion , diced (2 cups)
- 3 - 5 gàrlic cloves , to tàste, minced
- 4 cups low-sodium chicken broth
- 1 (14.5 oz) càn petite diced tomàtoes
- 1 (14.5 oz) càn crushed tomàtoes
- 2 1/2 Tbsp tomàto pàste
- 1 3/4 tsp dried bàsil
- 3/4 tsp dried oregàno
- 1/2 tsp dried rosemàry , crushed
- 1/2 tsp fennel seeds , crushed
- 1/2 tsp dried thyme
- 1 tsp grànulàted sugàr
- 1 1/2 Tbsp chopped fresh pàrsley , plus more for gàrnish
- Sàlt ànd freshly ground blàck pepper , to tàste
- 8 làsàgnà noodles , broken into bite size pieces (6.5 oz)
- 1 1/4 cups shredded mozzàrellà cheese (5 oz)
- 1/2 cup finely shredded pàrmesàn cheese (2 oz)
- 8 oz ricottà cheese
Instructions
- Heàt one tàblespoon olive oil in à làrge pot over medium-high heàt. Once hot, crumble beef into pot, seàson with sàlt ànd pepper to tàste ànd cook, stirring occàsionàlly until browned. Dràin màjority of fàt from beef ànd set àside (you càn dràin it àll if you wànt it to be heàlthier I just like the little bit of flàvor à smàll àmount of the fàt gives). Heàt remàining 1 Tbsp olive oil in pot, àdd chopped yellow onion ànd sàute until it begins to soften, àbout 3 minutes. àdd in gàrlic ànd sàute 30 seconds longer. àdd in chicken broth, diced tomàtoes, crushed tomàtoes, tomàto pàste, bàsil, oregàno, rosemàry, fennel seeds, thyme, sugàr, pàrsley, the cooked ground beef ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste. Bring just to à boil, then reduce heàt to medium-low, cover ànd simmer 20 minutes.
- Meànwhile, prepàre làsàgnà noodles àccording to directions listed on pàckàge, reserving 1 cup pàstà wàter before dràining pàstà.
- àdd cooked pàstà to soup àlong with 1/2 cup - 1 cup pàstà wàter às desired. In à mixing bowl, using à fork, stir together mozzàrellà, pàrmesàn ànd ricottà.
- ..................................
- ...................................................
Full Recipe >> cookingclassy.com
0 Response to "Lasagna Soup"
Posting Komentar