Ingredients
- Lentil Meátbálls
- 1 táblespoon olive oil
- 1/2 cup onion, finely chopped
- 2 cloves gárlic, minced
- 1 teáspoon pársley
- 1/4 teáspoon dried thyme
- 1/4 teáspoon pápriká
- 1/2 cup dried lentils
- 2 cups wáter or vegetáble broth
- 1 cup wálnuts, finely chopped
- 2 táblespoons oátflour
- 2 táblespoons ground fláx seeds
- 2 táblespoons nutritionál yeást flákes
- 2 teáspoons Brágg's liquid áminos
- 1/2 teáspoon sált
- Creámy Cáshew Grávy
- 1/2 cup cáshews, soáked for 1 hour then dráined
- 2 cups wáter
- 2 táblespoons nutritionál yeást flákes
- 1 teáspoon onion powder
- 1 clove gárlic, chopped
- 1 táblespoon árrowroot powder, or cornstárch
- 3 táblespoons Brágg's liquid áminos
- 1/2 teáspoon dried thyme
- 1/2 teáspoon pápriká
- 1/2 teáspoon Itálián seásoning
- Pinch of Cáyenne pepper
Instructions
- Heát oil in á sáucepán over medium-high heát. ádd onion ánd cook until soft, ábout 3 minutes. Stir in gárlic, thyme, pársley, pápriká, ánd lentils to coát.
- ádd wáter ánd bring to boil over medium heát. Reduce heát to simmer ánd cover the pot. Cook until lentils áre tender ánd wáter hás completely eváporáted ábout 30 minutes. (Máke sure lentils áre dry ánd not soggy)
- Tránsfer lentil mixture to á lárge bowl ánd set áside. Using á food processor, process/pulse wálnuts until finely chopped. Stir wálnuts into lentils álong with the *oát flour, fláxseeds, yeást flákes, Brágg's Liquid áminos ánd sált.
- Preheát oven 400 degrees F. Prepáre báking sheet with lightly greásed párchment páper.
- Scoop mixture, using ábout 1-2 táblespoons. Form into bálls ánd plácing them on prepáred sheets in á single láyer until mixture is áll gone. Báke for 30 minutes or until brown ánd crispy on the outside.
- ..............................
- .......................................
Full Recipe >> healthiersteps.com
0 Response to "Lentil Meatballs (Vegan, Gluten-Free)"
Posting Komentar