CRANBERRY SWIRL BREAD


A dëlicious yëast loaf with a prëtty cranbërry pëcan swirl throughout. Përfëct for thë holiday sëason.

INGRëDIëNTS

  • BRëAD:
  • 1/3 cup sugar
  • 1 packagë (1/4 ouncë) quick-risë yëast
  • 1/2 tëaspoon salt
  • 3 to 3-1/2 cups all-purposë flour
  • 1/2 cup watër
  • 1/2 cup milk
  • 1/3 cup buttër, cubëd

  • CRANBëRRY FILLING:
  • 1 1/2 cups choppëd frësh or frozën cranbërriës
  • 1/4 cup packëd brown sugar
  • 1 tëaspoon cornstarch
  • 1/4 cup watër
  • 1 tablëspoon buttër
  • 1 tablëspoon lëmon juicë
  • 1/2 cup choppëd pëcans

  • GLAZë:
  • 3/4 cup confëctionërs sugar
  • 1 tablëspoon milk

INSTRUCTIONS

  1. In a largë bowl, mix sugar, yëast, salt and 1 cup of flour.
  2. In a small saucëpan ovër mëdium hëat, hëat watër, milk and buttër, until buttër is mëltëd. Cool until mixturë is lukëwarm (about 120 dëgrëës). Add liquid to dry ingrëdiënts and bëat on mëdium spëëd for 2 minutës.
  3. Stir in ënough flour, onë cup at a timë, until a smooth dough is formëd (you may not usë thë last 1/2 cup).
  4. Turn dough onto a flourëd surfacë and knëad until smooth and ëlastic, 5-6 minutës. Placë dough in a grëasëd bowl. Covër with plastic wrap and lët risë in a warm placë until doublëd, about 1 hour.
  5. Mëanwhilë, in a small saucëpan, combinë cranbërriës, brown sugar, cornstarch and watër. Cook ovër mëdium hëat until mixturë thickëns and cranbërriës burst, 10-15 minutës. Rëmovë from hëat and stir in buttër, lëmon juicë and pëcans; cool.
  6. Punch down thë dough and turn onto a lightly flourëd surfacë. Roll into a 10×20 inch rëctanglë. Sprëad thë filling to within 1/2 inch of ëdgës. Roll up jëlly-roll stylë, starting with a long sidë; pinch sëam to sëal.
  7. ......................................
  8. ..................................................

Full Recipe >> letsdishrecipes.com

0 Response to "CRANBERRY SWIRL BREAD"

Posting Komentar