This ëasy Mëditërranëan Buddha Bowl is full of colorful vëggiës, nutritious quinoa, and roastëd chickpëas. Top with hummus for an ëpic powër lunch!
Ingrëdiënts
- For thë roastëd chickpëas:
- 1 tëaspoon olivë oil
- 1 can chickpëas drainëd, rinsëd, and driëd, skins discardëd
- 1/4 tëaspoon driëd basil
- 1/4 tëaspoon garlic powdër
- Salt and frëshly ground black pëppër
- For thë quinoa:
- ½ cup uncookëd quinoa rinsëd
- 1 cup watër
- For thë salad:
- 2 cups mixëd fiëld grëëns or lëttucë
- 1 cup grapë tomatoës halvëd
- 2 cucumbërs pëëlëd, halvëd lëngthwisë and choppëd
- 1 yëllow bëll pëppër stëmmëd, sëëdëd, and choppëd
- 1/2 cup pittëd Kalamata olivës
- 1/2 cup Homëmadë hummus or storë-bought
Instructions
To roast thë chickpëas:
- Movë an ovën rack to thë middlë position and prëhëat ovën to 400 dëgrëës. Linë a baking shëët with foil or parchmënt papër for ëasy clëanup.
- In a small bowl, combinë chickpëas with olivë oil, basil, garlic powdër, 1/4 tëaspoon salt, and 1/8 tëaspoon pëppër. Sprëad in a singlë layër on thë prëparëd baking shëët.
- Bakë for 30 minutës, stirring thë chickpëas and rotating thë baking shëët halfway through. Rëmovë from thë ovën and cool slightly.
- .........................
- ......................................
Full Recipe >> culinaryhill.com
0 Response to "Mediterranean Buddha Bowl"
Posting Komentar