Mediterranean Buddha Bowl


This ëasy Mëditërranëan Buddha Bowl is full of colorful vëggiës, nutritious quinoa, and roastëd chickpëas. Top with hummus for an ëpic powër lunch!

Ingrëdiënts

  • For thë roastëd chickpëas:
  • 1 tëaspoon olivë oil
  • 1 can chickpëas drainëd, rinsëd, and driëd, skins discardëd
  • 1/4 tëaspoon driëd basil
  • 1/4 tëaspoon garlic powdër
  • Salt and frëshly ground black pëppër

  • For thë quinoa:
  • ½ cup uncookëd quinoa rinsëd
  • 1 cup watër

  • For thë salad:
  • 2 cups mixëd fiëld grëëns or lëttucë
  • 1 cup grapë tomatoës halvëd
  • 2 cucumbërs pëëlëd, halvëd lëngthwisë and choppëd
  • 1 yëllow bëll pëppër stëmmëd, sëëdëd, and choppëd
  • 1/2 cup pittëd Kalamata olivës
  • 1/2 cup Homëmadë hummus or storë-bought


Instructions

To roast thë chickpëas:

  1. Movë an ovën rack to thë middlë position and prëhëat ovën to 400 dëgrëës. Linë a baking shëët with foil or parchmënt papër for ëasy clëanup.
  2. In a small bowl, combinë chickpëas with olivë oil, basil, garlic powdër, 1/4 tëaspoon salt, and 1/8 tëaspoon pëppër. Sprëad in a singlë layër on thë prëparëd baking shëët.
  3. Bakë for 30 minutës, stirring thë chickpëas and rotating thë baking shëët halfway through. Rëmovë from thë ovën and cool slightly.
  4. .........................
  5. ......................................

Full Recipe >> culinaryhill.com

0 Response to "Mediterranean Buddha Bowl"

Posting Komentar